Lekker uitwaaien in de duinen? Een lange strandwandeling maken? Zeehonden zien? De vuurtoren beklimmen?
De filmset van de film Penny’s Shadow bekijken? Op Ameland kan het allemaal!

amelandeiland

De prachtige natuur van Ameland, de mooie wandel en fietspaden, de brede stranden en mooie vergezichten maken Ameland tot het perfecte vakantie eiland waar zowel voor ouderen als voor kinderen enorm veel te beleven valt.

Ameland is te bereiken met de boot vanaf Holwerd. De overtocht duurt 45 minuten en wordt verzorgd door Wagenborg passagiersdiensten (www.wpd.nl).

Ameland kent vier dorpen: Nes (waar de boot aankomt), Buren, Ballum en Hollum. Caravan Ameland is gevestigd in het dorp Hollum.

Hollum is bekend om zijn commandeurs woningen, koren- en mosterdmolen en de te beklimmen 58 meter hoge vuurtoren.

Vanaf de vuurtoren heeft men een prachtig uitzicht over het wad, het mooie, brede, langzaam aflopende zandstrand van Hollum, de uitgestrekte duinen en natuurlijk caravan Ameland op het Parc Koudenburg.

Een laatste attractie die u zeker niet mag missen tijdens uw vakantie in Hollum is een demonstratie van de paardenreddingboot. Tot 1988 trokken tien paarden de reddingboot naar zee, waarna de boot werd gelanceerd. Eén keer per maand organiseert het paardenreddingbootmuseum in Hollum een demonstratie van deze historische gebeurtenis.

Voor meer informatie over het prachtige Ameland, zie:
wpd.nl
Ameland.nl
Amelandermusea.nl
Persbureau-ameland.nl

Contactgegevens

Caravanameland.com
Oosterhiemweg 42
9161 CZ Hollum
Nederland
mobiel: +31(0)6-28532447

Locatie